Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară

Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară


28 ianuarie – Este întemeiată, în 1865, societatea culturală Ateneul Romîn. În 1902 se fondează Institutul Carnegie, la Washington, cu donația de 10 milioane de dolari din partea lui Andrew Carnegie. În 1949 se înființează Consiliul Internațional al Muzicii. În 1225 se naște Sfântul Toma de Aquino, calugăr dominican, teolog și filozof, autor al Summa theologiae – data nașterii acestuia este relativ incertă totuși. În 814 moare Charlemagne – Carol cel Mare, rege al francilor, fondator al Imperiului Carolingian. Ziua internaţională a mobilizării împotriva războiului nuclear, proclamată de Consiliului Mondial al Păcii, sărbătorită din 1966.

Ingrediente:

400 g cartofi
1 ceapă
1 vârf de cuţit şofran
20 linguri lapte smântânit
2 linguriţe ulei de măsline
1 linguriţă de curry
1 linguriţă nucşoară
sare şi piper

Preparare:

Cartofii se curăţă, apoi se spală şi se pun la fiert în apă sărată cu şofran cam 30 minute. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins; se presară curry, sare şi piper.
Cartofii se scot din apă, se scurg bine şi se pisează până ce se obţine o pastă fină care se amestecă cu lapte fiert; se adaugă sosul cu ceapă, sare şi piper, după gust, nucşoară, se înglobează bine şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*