Piure de mere, la cuptor

Piure de mere, la cuptor


2 ianuarie – În 1853 ia fiinţă “Şcoala de mică chirurgie“, instalată lângă spitalul Filantropia, Bucureşti, în 1919 România se organizează în 23 de județe. În 1990 ia fiinţă Asociatia Foştilor Deţinuţi Politici (AFDP), iar în 1992 are loc deschiderea pentru public a arhivelor STASI (poliţia secretă est-germană). În 1920 se naște Isaac Asimov, scriitor american de origine rusă, iar în anul 17 moare poetul latin Publius Naso (Ovidiu).

Piure de mere, la cuptor

Ingrediente:

1 kg mere
100 g zahăr
30 g unt
2 albuşuri

Preparare:

Merele curăţate de coajă, tăiate bucăţi mărunte se fierb cu o cantitate mică de apă. Fierte se trec prin sită, se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Amestecate bine se toarnă într-un vas rezistent la căldură şi uns bine cu restul de unt. Deasupra se întind albuşurile bătute spumă cu zahărul. Se coace la foc potrivit.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*