Plăcintă cu brânză ricotta şi ciocolată albă

Plăcintă cu brânză ricotta şi ciocolată albă


21 ianuarie – în 1648, apare la Alba Iulia prima traducere integrală în limba română a Noului Testament sau împăcarea au Leagea Noao a lui Isus Hristos, Domnului nostru, sub îngrijirea mitropolitului Andrei Șaguna, după versiunea din limba greacă – și latină a lui Théodore de Bèze – Vulgata. În 1941 se naște Placido Domingo, tenorul spaniol, iar în 2007 moare atleta română Maria Cioncan.

Ingrediente:

250 g pesmet
3 linguri migdale prăjite tocate
50 g unt
250 g cremă de brânză Ricotta
200 g ciocolată albă vrac, topită
150 g zahăr
3 ouă
150 ml smântână dulce
1 linguriţă vanilie

Preparare:

Se amestecă migdalele cu pesmetul şi untul. Compoziţia rezultată se pune pe o tavă rotundă sau formă de tort, unsă, şi se presează cu ajutorul unei linguri, astfel încât să se obţină o crustă. Se dă la cuptor 5 minute.
Separat, crema de brânză se amestecă cu ciocolată albă şi zahărul. Se bate bine, după care se combină cu ouăle, smântâna şi vanilia. Se amestecă totul cu mixerul, 2-3 minute, apoi se toarnă peste crusta cu pesmet pregătită înainte. Se acoperă şi se pune în frigider 3 ore. Se poarte decora cu cremă de fructe, obținută din gem sau dulceață, încălzit cu puțină apă și omogenizat cu gelatină sau cu felii de portocale.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*