Prăjitură bavareză de ciocolată cu mentă

Prăjitură bavareză de ciocolată cu mentă


24 ianuarie – în anul 41 moare asasinat despotul, împăratul roman Caligula (poreclă ce semnifică Cizmulița). În 1864 apare Legea ce înființează Curtea de Conturi. Câțiva ani mai târziu, apare revista umoristică Moftul român, condusă de I.L. Caragiale și Anton Bacalbașa. În 1972: În apropiere de Guam, a fost descoperit soldatul japonez Shoichi Yokoi, care a petrecut 28 de ani în junglă, crezând că al Doilea Război Mondial e încă în desfăşurare. În anul 76 se naște împăratul roman Hadrian, unul dintre cei 5 împărați buni ai Romei, după Machiavelli, transformat într-un demon, tiran, și care moare înecat în amforele pline cu vin – cu care-și umplea de fapt singurătatea. În 1965 moare Winston Churchill, prim-ministru al Marii Britanii, laureat al Premiului Nobel. În România este Ziua Academiei de Poliție.

Ingrediente:

250 g ciocolată neagră, topită pe bain-marie la cel mult 40 de grade
6 gălbenuşuri de ou
200 g zahăr
200 ml smântână
500 ml lapte
4 foi de gelatină
6 frunze de mentă, tocate mărunt
1 plic zahăr vanilat

Preparare:

Se pune gelatina într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat pentru 15 minute. Între timp, se rupe ciocolata bucăţi, se pune într-o cratiţă, se acoperă cu lapte şi se lasă la foc mic, până se topeşte ciocolata, nu mai mult de 40 de grade, nu trebuie să fiarbă.
Gălbenuşurile se combină cu 150 g zahăr şi se incorporează în laptele cu ciocolată, se adaugă apoi gelatina scursă, se amestecă bine şi se lasă la foc mediu până ce compoziţia se îngroaşă. Se toarnă într-o tavă şi se lasă la rece, timp în care se bate smântâna spumă, în care se incorporează treptat restul de zahăr, zahărul vanilat şi menta mărunţită. Spuma formată se combină cu crema de ciocolată şi se pune totul la frigider până în momentul servirii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*