Prăjitură cubaneză cu ness

Prăjitură cubaneză cu ness


23 ianuarie – Rabelais, satiric, călugăr și medic francez, scriitor francez – publică în 1546, la 11 ani de la opera Gargantua și Pantagruel, Tiers Livre – a treia carte despre Pantagruel – cel care considera că starea normală a spiritului uman este veselia, așa cum cea a trupului este sănătatea. În 1656, Blaise Pascal, matematician, fizician și filozof francez, publică Scrisori provinciale, este cel care în Cugetările sale ne dezvăluie ipoteza ca Omul este o trestie cugetătoare, el este cel care a construit calculatorul mecanic, de unde și limbajul de programare Pascal. Se naște, cu puțin înainte de Revoluția Franceză, în 1783 – Sthendal, autorul operei Roșu și Negru, iar în 1989 moare pictorul catalan, suprarealist, Salvador Dali, cu numele complet de Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech, care spunea – Dacă vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul.

Ingrediente:

4 linguri amidon
750 g lapte
2-3 linguri cafea ness
250 g smântână
250 g zahăr
2 ouă
250 g frişcă
boabe de cafea trase în ciocolată

Preparare:

Amidonul se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi, deasupra unui vas cu apă clocotită, se combină cu restul de lapte, smântână, cafea ness şi zahăr. Se amestecă bine până ce compoziţia se îngroaşă, apoi se acoperă şi se lasă încă 10 minute la foc mic.
Ouăle se bat bine, după care, peste ele, se toarnă puţin din amestecul descris mai sus. Nu vă opriţi din amestecat şi incorporaţi treptat toata crema cu cafea. Vasul se acoperă şi se fierbe 2-3 minute, apoi conţinutul se toarnă în ceşti, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să se răcească, la frigider. Când se răcesc, se decorează cu frişcă şi boabe de cafea trase în ciocolată.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*