Salată de creveţi cu portocale

Salată de creveţi cu portocale


16 ianuarie – În 1920 intră în vigoare un amendament la Constituţia SUA care interzice fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice (“Legea prohibiţiei”), în vigoare până la 5 decembrie 1933. În 1979, în urma unor puternice manifestaţii, şahul Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr a părăsit Iranul, ceea ce a dus la sfârşitul monarhiei în Iran. În 960 moare Polyeuctus, Patriarh la Constantinopole. Este Ziua Profesorului – în Thailanda.

Salată de creveţi cu portocale

Ingrediente:

500 g creveţi
3 portocale
1 ceapă
oţet
ulei
suc de lămâie
3 linguriţe sos de roşii
3 linguriţe zahăr
3 linguriţe pătrunjel
3 linguriţe seminţe de muştar
salată verde

Preparare:

Se fierb creveţii, se toacă ceapa şi pătrunjelul şi se amestecă cu portocalele curățate, tăiate felii.
Se omogenizează sucul de lămâie cu oţetul, uleiul, sosul de roşii, zahărul şi seminţele de muştar. Se toarnă peste salată. Se acoperă şi se lasă la rece. Se aşază pe platou decorat cu salată verde.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*