Salată de creveţi şi paste

Salată de creveţi şi paste


15 ianuarie – în anul 69 Otho este proclamat împărat roman, se sinucide după 3 luni. În 1759 se deschide publicului The British Museum. 1834 este anul când s-a deschis, pe lângă Societatea Filarmonică din Bucureşti, “Şcoala de muzică vocală, de declamaţie şi de literatură” ce avea menirea de a pregăti actori calificaţi. Directorul şcolii era Ion Heliade Rădulescu. În 1959 Fidel Castro își asumă funcția de premier al guvernului cubanez. În 1850 se naște poetul național al românilor – Mihai Eminescu, iar în 1937 moare prozatorul român Anton Holban.

Salată de creveţi şi paste

Ingrediente:

300 g creveţi decorticați
1 ceaşcă broccoli
câteva roşii
câteva măsline
1 ceaşcă ciuperci călite
300 g tăiţei sau paste asemănătoare
1 ceaşcă sos cu usturoi, suc de lămâie şi muştar
busuioc
seminţe de pin

Preparare:

Se taie broccoli buchețele, se opăresc. Se fierb creveții şi se taie cubuleţe. Se toacă busuioc.
Se fierb pastele al dente şi se amestecă cu o parte din sosul preparat din usturoi, suc de lămâie și muștar și se lasă câteva ore la rece.
Se amestecă ciupercile cu broccoli, roşiile, măslinele tocate şi restul de sos. Se adaugă creveţii şi pastele. Se amestecă şi se presară busuioc şi seminţe de pin.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*