Salată de mango, creveţi şi ardei

Salată de mango, creveţi şi ardei


31 ianuarie – 106: Se termină reconstrucţia podului peste Dunare (cu o lungime de 1135 m) la Drobeta, de către Apolodor din Damasc. 1834: Se deschide, la Bucureşti, Şcoala de muzică vocală, de declamaţie şi literatură a „Societăţii Filarmonice”. 1844: Emanciparea ţiganilor aparţinând aşezămintelor bisericeşti şi mănăstirilor de către Mihail Sturdza, Domnul Moldovei (1834-1849). În 1844, au fost eliberaţi şi ţiganii robi ai statului. În 1920 are loc inaugurarea Universităţii din Cluj, deschisă de Consiliul Dirigent al Ardealului în prezenţa Regelui Ferdinand I.

Ingrediente:
200 g creveţi decorticaţi, fierţi
100 g frunze de salată verde
½ mango copt
½ lămâie
1 roşie
1 ardei gras, roşu
1 ceapă mică
1 lingură de ulei
1 praf de ghimbir
sare şi piper, după gust

Preparare:
Se spală salata şi se scurge bine, apoi se spală roşia şi se taie cubuleţe. Se amestecă salata cu roşia şi se aşază pe mijlocul unui platou. Se stoarce lămâia iar zeama obţinută se îmbină cu uleiul, sarea, piperul şi ghimbirul, apoi cu ceapa tocată şi ardeiul mărunţit.
Mango se taie lamele subţiri şi se pune în jurul salatei din mijlocul platoului, peste care se adaugă mai apoi creveţii curăţaţi. Platoul se asezonează cu puţin sos şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume, Salate cu peşte.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*