Supă de usturoi cu praz și smântână

Supă de usturoi cu praz și smântână


9 ianuarie –1964: În zona canalului Panama a fost identificată una dintre cele mai ample mişcări anti-americane, este Ziua Martirilor, mai mulți tineri din Panama au încercat să ridice steagul Panamei în zona canalului, controlată de americani, conducând la ample lupte între civili și armata americană. În 1780 moare Chesarie de Râmnic, cărturar, tipograf şi traducător; provenind dintr-o familie de origine arabă din Alep, se va călugări la Bucureşti şi va ajunge episcop de Râmnic (1773); filosof al istoriei, primul iluminist din Ţara Românească (n. 1720).

Supă de usturoi cu praz și smântână

Ingrediente:

4 căciulii de usturoi
4 fire de praz (doar partea albă), tăiate rondele
1 ceapă, tăiată cuburi
1 L supă de pui, caldă
250 g smântână
80 ml vin alb sec
60 ml ulei de măsline
6 linguri făină
6 linguri unt
2 linguri arpagic proaspăt, tocat mărunt
1 lingură suc de lămâie
sare şi piper alb măcinat, după gust

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se desprind cățeii de usturoi de pe căciulii, se curăță de coajă şi se aşază într-o cratiţă, se toarnă uleiul de măsline deasupra şi se rumenește puțin. Se scoate usturoiul şi taie bucăţi.
Se pune untul la topit într-o tigaie largă, când acesta este fierbinte se adaugă bucăţile de usturoi fiert, apoi prazul şi ceapa, lăsând totul la rumenit pentru 10 minute. Se dă focul mic, se stinge cu făină şi se mai lasă vreo 4 minute pe foc, amestecând din când în când cu o spatulă de lemn. Se incorporează vinul sec şi supa caldă, se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă supa timp de 20 minute, după care se presează piure cu ajutorul mixerului.
Se toarnă iarăşi în cratiţă, se lasă la încălzit, se adaugă smântâna şi se fierbe încă 10 minute, până ce supa se îngroaşă. Se picură zeama de lămâie, se condimentează cu sare şi piper, iar supa se toarnă apoi în boluri, se garniseşte cu arpagic tocat şi se servește caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria ucrainiană, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*