Varză de Bruxelles cu migdale prăjite

Varză de Bruxelles cu migdale prăjite


26 ianuarie – în 1500 Vicente Yáñez Pinzón, navigator și conquistador, este primul european care pune piciorul în Brazilia. În 2004, explodează un cașalot, specie de balenă, în apele Taiwanului, plin acumulare de gaze, o altă ipoteză fiind aceea că aceasta a fost lovită de o navă de transport maritim, eveniment destul de rar întâlnit. În 1928 se naște actorul și regizorul francez de film Roger Vadim, cel care o lansează pe Briggite Bardot. Este Ziua Națională a Australiei.

Ingrediente:

500 g varză de Bruxelles proaspătă
60 g felii migdale prăjite
½ ceapă tocată
4-6 linguri de unt
1 linguriţă suc de lămâie
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se fierbe varza într-un vas cu apă, cu sare, 15 minute, apoi se scurge de apă şi se pune într-un castron cu apă rece, ca să-şi păstreze culoarea, după care se taie pe jumătate.
Într-o tigaie largă se căleşte ceapa în 2-3 linguri ulei încins, peste ea se adaugă verzișoarele cu încă 2-3 linguri de unt şi se lasă la foc normal, până acestea din urmă se rumenesc şi se pătrund bine, fără însă a se înmuia prea tare.
Se amestecă din când în când şi se presară piper şi sare, după gust. Se dă totul deoparte şi se adaugă jumătate din migdalele prăjite şi sucul de lămâie, după care se distribuie pe platouri şi se garniseşte cu celelalte felii de migdale.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*