Cannelloni cu carne de viţel

Cannelloni cu carne de viţel


19 februarie – În 1866 apare lucrarea – Cercetări asupra plantelor hibride – a lui Mendel – în care sunt formulate legile eredității. În 1878 a fost semnat Tratatul de pace ruso–turc de la San Stefano, care încheia războiul ruso–turc, recunoştea independenţa României, dar sacrifica Dobrogea, care era cedată Rusiei, iar aceasta îşi rezerva dreptul de a o schimba cu partea Basarabiei detaşată la 1856. Se naște în 1633 cronicarul român Miron Costin – a cărui prima operă este Viața Lumii. În 2001 moare regizorul american al Corabiei nebunilor din 1965 – Stanley Kramer, adaptare după romanul cu același nume (Ship of Fools) al autoarei Katherine Anne Porter.

Ingrediente:

250 g paste cannelloni
150 g carne de viţel tocată
3 morcovi mărunţiţi
250 g ţelină tocată
1 ceapă tăiată julien
150 g spanac tocat
125 ml ulei de măsline
250 ml vin
250 ml smântână
250 g roşii tocate
125 g brânză parmezan, rasă
2 linguri busuioc tocat
125 ml sos de roşii
sare, piper

Preparare:

Pastele se fierb al dente şi se scurg.
Separat, carnea tocată se amestecă cu morcovii, ţelina, ceapa şi spanacul, se condimentează după gust, se stropeşte cu vin şi ulei. Amestecul rezultat se pune în tavă unsă şi se coace, amestecând din când în când, timp de o jumătate de oră sau mai mult, până când carnea se rumeneşte şi legumele se înmoaie.
După ce compoziţia se răceşte, se macină în robotul de bucătărie şi se amestecă cu smântâna, roşiile, parmezanul, busuiocul şi sare, dacă mai este nevoie, se mai lasă un sfert de oră la cuptor, iar când se răceşte din nou se foloseşte pentru a umple cannelloni.
Pastele umplute se pun iar la cuptor, se stropesc cu sos de roşii şi se coc 20 de minute. Când sosul începe să fiarbă se scot şi se servesc imediat.
Vă recomandăm sos de roşii făcut în casă dintr-o ceaşcă de roşii tocate în robotul de bucătărie cu usturoi, busuioc şi ceapă călită.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*