Ciorbă din 4 boabe (Shawrabt Houboub)

Ciorbă din 4 boabe (Shawrabt Houboub)


17 februarie – În această lună, ziua a şaptesprezecea, pomenirea sfântului marelui mucenic Teodor Tiron. La 50 de ani după moartea Sfântului Teodor, împăratul Iulian Apostatul (361-363), dorind să-i batjocorească pe creştini, a dat ordin guvernatorului oraşului Constantinopol să stropească toate proviziile din pieţele de alimente cu sângele jertfit idolilor, în prima săptămână a Postului Mare. Sf. Teodor, apărându-i în vis Arhiepiscopului Eudoxie, i-a poruncit acestuia să-i anunţe pe creştini să nu cumpere nimeni nimic din piaţă, ci mai degrabă să mănânce grâu fiert cu miere (coliva). (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

125 g orez
125 g burgul
125 g linte
125 g fasole boabe
3 cepe mici tocate
125 ml ulei de măsline
2 L apă
1 linguriţă praf de copt
sare

Preparare:

Se înmoaie toate leguminoasele enumerate, 5 ore, separat, în apă cu praf de copt, după aceea se spală cu apă rece, se scurg şi se acoperă cu apă sărată. Se fierb fasolea şi lintea, separat, când este fiartă fasolea se combină cu lintea, apoi după 30 de minute, se adaugă orezul şi burgulul.
Separat, se căleşte ceapa în ulei şi unt, se incorporează în supă, după care amestecul se fierbe în continuare 35 de minute, se sărează şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*