Conopidă cu cartofi

Conopidă cu cartofi


6 februarie – 1696: Apare, în tipografia instalată la mănăstirea Snagov, prima tipăritură : “Orânduiala slujbei Sfinţilor Constantin şi Elena”. Cartea, publicată sub îngrijirea lui Antim Ivireanul, era dedicată lui Constantin Brâncoveanu. În 1820 – primii 86 imigranți ai SUA – se stabilesc în Liberia, cu ajutorul Societății Americane de Colonizare.

Ingrediente:

1 conopidă
150 g slănină
450 g cartofi
1 ceapă albă
3 ouă
3 linguri făină
1 lingură pătrunjel tocat
sare

Preparare:

Se taie slănina cuburi şi se căleşte. Se adaugă ceapa tocată. Conopida se rupe, cartofii se taie felii şi se opăresc, apoi se scurg şi se amestecă cu amestecul de slănină. Deasupra se toarnă ouăle bătute cu făină. Se condimentează şi se dau la cuptor. Când sunt gata se decorează cu pătrunjel verde tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*