Fajita cu pui

Fajita cu pui


16 februarie – În 1923, Howard Carter – desigilează camera mortuară a faraonului Tutankhamon. În 1959, Fidel Castro devine Premierul Cubei, după ce dictatorul Fulgencio Batista a fost alungat la 1 ianuarie. Serviciul 911 intră în funcțiune în Alabama, în 1968. Se naște în 1836 Bogdan Petriceicu Haşdeu, spirit enciclopedic al culturii române, filolog, folclorist, prozator, dramaturg, istoric şi publicist, vicepreşedinte al Academiei Române, iar în 1996 moare Nicolae Carandino, gazetar, traducător şi director al Teatrului Naţional din Bucureşti, ultimul dintre supravieţuitorii procesului Iuliu Maniu.

Ingrediente:

2 căni de carne de pui fiartă şi tăiată
1 plic de amestec de condimente
1/3 cană apă
8 tortillas
1 ½ cană brânză Cheddar, rasă
1 cană brânză Monterey Jack, rasă
1 roşie mare, tocată
1 ceaşcă măsline feliate
¼ cană praz sau ceapă verde tăiată
sos salsa, Guacamole şi smântână, după gust

Preparare:

Într-o cratiţă de mărime medie, se amestecă bine carnea de pui, condimentele şi apa; se lasă la fiert până la primul clocot, se reduce focul şi se fierbe înabuşit 3 minute.
Într-o tavă mare, din material termorezistent, se aranjează fâşiile de tortillas. Deasupra se pune carnea de pui şi cele două tipuri de brânză. Se lasă la cuptor până când brânza se inmoaie.
Se presară bucăţile de roşie, ceapa, sos salsa după gust, guacamole şi smântână.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*