Fritata americană de cartofi

Fritata americană de cartofi


3 februarie -1783 – Spania recunoaște independența SUA. În 1870 – este ratificat al 15-lea amendament al Constituției Sua – referitor la dreptul de vot al oricărei persoane, indiferent de rasă. În 1913 – este ratificat Amendamentul al 16-lea al Constituției SUA – care impune colectarea taxei pe valoarea adăugată. În 1894 se naște ilustratorul american N. Percevel Rockwell, iar în 1468 moare inventatorul tiparului – Johann Gutenberg. Este ziua lui Aaron Ilustrul, călugăr creștin al Bisericii Ortodoxe Siriace (vechea Sirie) , unde predicile se țineau în limba siriacă, un dialect arameic răsăritean.

Ingrediente:

4 cartofi
8 ouă
180 g brânză cheddar, rasă
180 g şuncă de porc, tăiată cubuleţe
½ ceapă, tăiată inele
1 lingură ulei vegetal
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se toarnă apă într-o cratiţă, se sărează şi se lasă să fiarbă. Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun în apa fierbinte, se fierb pentru 10 minute, se scurg şi se lasă la răcit. În acest timp se încălzeşte cuptorul.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, amestecând continuu, pentru a nu se rumeni prea tare. Se bat ouăle şi se toarnă în tigaia cu ceapă călită, se adaugă cartofii, şunca, sare şi piper.
Se omogenizează totul bine şi se lasă la foc mic încă vreo 5 minute, până când se leagă ouăle, după care se garniseşte cu brânză rasă şi se bagă la cuptorul încins. Când brânza începe să se topească, preparatul se scoate pe o farfurie largă şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*