Ful (bob)

Ful (bob)


18 februarie – în această zi, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Agapit, episcopul cetăţii Sinau, mărturisitorul şi făcătorul de minuni.Acest sfânt a trăit pe vremea lui Diocleţian şi Maximian şi era de fel din Capadocia, fiu de părinţi creştini. Pe când era încă tânăr cu vârsta, s-a dus la mănăstirea de acolo, în care se afla ca la o mie de monahi. De la aceia culegând felurite bunătăţi, precum strânge albina din felurite flori, a ajuns un încercat lucrător al poruncilor Domnului, şi şi-a topit trupul cu postul şi cu privegherea şi cu înfrânarea de la toate. Pentru aceasta era iubit şi admirat de toţi. El s-a arătat folositor în ascultările fraţilor mănăstirii, şi pe toţi monahii îi socotea şi îi numea stăpâni ai săi. Pentru aceasta s-a învrednicit a lua de la Dumnezeu darul minunilor. El vindeca nu numai bolile oamenilor, ci şi ale animalelor. (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente :

200 g boabe de ful
1 linguriță sare
1 linguriță chimen măcinat
Zeama de la 1 lămâie
1 ceapă galbenă
1 roșie
3 linguri ulei de măsline
1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu

Preparare :

Se spală bine boabele de ful, apoi se lasă 4-5 ore în apă caldă. Se fierb apoi cu bicarbonat de sodiu până se înmoaie. Se strecoară, apoi se pun într-un castron adânc și se pisează ușor. Se adaugă zeama de lămâie, sare după gust, chimenul, ceapa și roșia tăiate bucăți mici.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*