Lasagna cu ciuperci şi carne de vită

Lasagna cu ciuperci şi carne de vită


18 februarie – 1229 – are loc cea de-a șasea cruciadă: în care Frederick II, al Sfântului Imperiu Roman, semnează un tratat de 10 ani cu sultanul al-Kamil, fratele lui Saladin – recâștigând Ierusalimul, Nazareth și Betleem, fără armată sau suport din partea papalității. În 1884 se publică Aventurile lui Huckleberry Finn, scrisă de Mark Twain în limba natală – plină de regionalisme, recunoscută prin descrierile colorate de oameni și locuri de-a lungul Râului Mississippi, satirizând oarecum societatea antebelică – criticată pentru folosirea de stereotipuri rasiale. În 1883 se naște scriitorul grec – Nikos Kazantzakis – despre opera căruia – New York Times spunea că este – O călătorie palpitantă în universul însorit al spiritului omenesc. O capodoperă fără vârstă, asemenea Odiseei.

Ingrediente:

300 g carne de vită
300 g roşii în bulion
100 g ciuperci
1 căţel de usturoi
300 ml supă
3 linguriţe unt
1 pachet lasagna
300 ml lapte
3 linguriţe făină
5 linguriţe brânză parmezan
sare, piper

Preparare:

Se macină carnea şi se toacă ceapa, după care se călesc împreună. În compoziţia rezultată se încorporează supa, usturoiul, roşiile şi ciupercile. Se lasă totul 1 oră la foc mic, amestecând mereu, până se obţine un sos gros, care, eventual se poate îngroşa cu puţină făină.
Separat, din unt moale, restul de făină şi lapte, se face un sos Bechamel. În el se adaugă brânza rasă şi condimente după gust.
Se unge o tavă şi se umple cu un strat de amestec de carne şi ceapă, unul de lasagna şi unul de sos, repetând procedeul de câteva ori, până la epuizarea ingredientelor. La sfârşit, deasupra se presară parmezan, iar preparatul final se dă la cuptor şi se coace trei sferturi de oră la foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*