Mâncare de fasole verde

Mâncare de fasole verde


19 februarie – pomenirea sfinţilor mucenici Maxim, Teodot, Isihie şi Asclepiodota. Aceştia stând înaintea ighemonului, şi neînţelegând să se lepede de Hristos, la multe chinuri au fost supuşi. Dar răbdând chinurile cu bucurie, au fost cu toţii loviţi cu pietre, târâţi în nişte locuri pline de hăţiş şi la sfârşit s-au săvârşit de sabie. (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

3 cepe albe mici tocate
3 căţei de usturoi zdrobit
55 ml ulei de măsline
450 g fasole verde
3 roşii decojite, tăiate rondele subţiri
sare, piper

Preparare:

Ceapa se toacă cât mai mărunt posibil, supă care se pune la călit în ulei de măsline încins împreună cu usturoiul. Îndată ce compoziţia se înmoaie şi devine transparentă, se incorporează fasolea. Preparatul se căleşte în continuare 5 minute, până ce toate ingredientele se înmoaie. În final, se adaugă roşiile decojite, tăiate rondele, puţină apă, sare şi piper, după gust.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*