Mâncare de vinete

Mâncare de vinete


23 februarie – 1929: Încep şi în România concursurile de frumuseţe, prin declararea Magdei Demetrescu drept „Miss România 1929″. 1949: Decret privind aprobarea statutului organizării şi funcţionării Bisericii Ortodoxe Române. În 1883 se naște regizorul american Victor Fleming, iar în 1821 moare poetul englez John Keats. Este Ziua Națională în Brunei.

Ingrediente:

400 g vinete
2 cepe mici
2 linguri nucă de cocos
1 linguriţă usturoi tocat
1 linguriţă ghimbir
un vârf de cuţit turmeric
câteva frunze proaspete de curry
1 cană suc de tamarind
3 ardei iuţi
½ linguriţă zahăr
sare
5 linguri ulei, unt sau ghee
frunze tocate de coriandru, pentru decor

Preparare:

Se macină următoarele ingrediente şi face o pudră:

1 lingură seminţe de coriandru
1 linguriţă seminţe de chimen
1 lingură mac
2 ardei iuţi
1 linguriţă susan

Se taie vinetele în patru şi se prăjesc în ulei, până ce capătă o culoare maronie. Se scurg şi se pun deoparte. Se amestecă în blender ceapa, usturoiul, ghimbirul şi nuca de cocos. Se obţine o pastă consistentă, care se căleşte 2 minute în ulei încălzit înainte.
Se adaugă sucul de tamarind, vinetele prăjite, ardeii, zahărul, puţină apă şi sare după gust. Se fierbe înăbuşit, la foc mic, până ce sosul se îngroaşă.
Se garniseşte cu frunze proaspete de coriandru.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*