Meatballs with red sauce

Meatballs with red sauce


Reteta oferita de Gabi Turcu

Ingrediente:

500 g carne de porc, tocată
500 g pulpă de vită, tocată
500 g roşii în bulion, decojite
150 g parmezan
350 g caşcaval ras
2 cepe albe
1 căpăţână usturoi
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 ou
Busuioc, sare, piper, ulei

Preparare:

Se omogenizează cărnurile tocate, se incorporează oul, sarea , piperul şi pătrunjelul tocat fin. Se amestecă cu mână pănă se absoarbe oul, se formează chiftele măricele care se prăjesc în ulei încins.
Pentru sosul roşu: se călesc usturoiul şi ceapa într-o tigaie mare, când şi-au schimbat culoarea se toarnă roşille decojite împreună cu bulionul, se asezonează cu sare, piper, busuioc.
Într-o tavă termorezistentă se toarnă jumătate din sos, se pun deasupra chiftelele una lângă alta, peste ele se presară caşcaval ras. Se întinde peste caşcaval sosul rămas, iar deasupra se presară parmezanul ras. Se dă la cuptor cca 20-30 minute, fără folie, până se face o crustă. Se serveşte cu cartofi piure.

Meatballs with red sauce (21 fotografii)
8 Februarie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de porc, Carne de vită, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*