Năut în sos de legume

Năut în sos de legume


24 februarie – 303: Împăratul roman, Galerius, publică edictul prin care se începe persecuţia creştinilor în Imperiul Roman de Răsărit. 1582: Papa Grigore al XIII-lea introduce o reformă a calendarului, care, în noua structurare, comportă o eroare de o zi la 3000 de ani (Calendarul gregorian). În 2008 – președintele Cubei devine Raul Castro – fratele lui Fidel Castro. Este sărbătoare azi – Ziua Dragobetelui, la noi – ce semnifică venirea primăverii.

Ingrediente:

1 cană năut
1 roşie mare, tocată
1 altă roşie tăiată felii
2 linguri pastă de roşii
2 cepe mari
4 ardei iuţi verzi
1 linguriţă seminţe de chimen
1 linguriţă coriandru
1 rădăcină de ghimbir
usturoi tocat, după gust
2 linguri ghee
2 frunze de dafin
1 baton de scorţişoară
2 cuişoare
1 linguriţă boia
un vârf de cuţit turmeric
2 linguriţe pudră de coriandru
1 linguriţă zahăr
un vârf de cuţit garam masala
sare după gust

Preparare:

Se amestecă roşia feliată, o ceapă, seminţele de chimen, ghimbirul, usturoiul, ardeii, scorţişoara şi cuişoarele. Se blendează tot amestecul şi se face o pastă, adăugând şi puţină apă. Cealaltă ceapă se taie felii.
Se încinge ghee şi se călesc frunzele de dafin. După 10 secunde, se adaugă ceapa şi se căleşte până ce capătă o culoare uşor maronie. Se adaugă pasta de roşii şi se prăjeşte bine.
Se adaugă boia, pudra de turmeric, zahărul şi pudra de coriandru. Se prăjeşte un minut. Se adaugă ceapa tocată şi frunzele de coriandru. Se călesc 5 minute împreună.
Se adaugă năutul şi apă, se asezonează cu sare după gust. Se fierbe la foc mic, până ce nu mai rămâne foarte mult lichid.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*