Orez cu tăiţei

Orez cu tăiţei


20 februarie – pomenirea sfântului mucenic Sadoc episcopul şi a sfinţilor ce s-au săvârşit împreună cu dânsul, o sută douăzeci şi opt la număr. Sf. Mucenic Sadoc, Episcopul Persiei şi cei 128 de martiri au suferit împreună cu dânsul în Persia, sub împăratul Savoriu al II-lea. Sf. Sadoc era succesorul mucenicului Simeon (prăznuit în 17 aprilie). Odată, Sadoc a avut un vis în care Sf. Simeon îi povestea despre cum a pătimit el însuşi moartea ca martir. Înfăţişat în mare slavă la capătul unei scări care ducea în rai, Sf. Simeon i-a spus: “Ridică-te până la mine, Sadoc, nu-ţi fie teamă. Ieri m-am ridicat eu, astăzi te vei ridica tu.” (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

500 g orez
125 g tăiţei
100 g ulei
500 ml apă
sare

Preparare:

Orezul se înmoaie în apă fierbinte 30 de minute, apoi se spală şi se scurge. Tăiţeii se călesc în ulei încins 3 minute, după care se amestecă cu orezul moale, unt, apă şi sare. Preparatul se fierbe la foc mare, până ce aproape tot lichidul este absorbit, apoi, flacăra se micşorează. Când se „usucă” puţin, garnitura se amestecă uşor şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Orez, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*