Pâine prăjită cu ulei de măsline

Pâine prăjită cu ulei de măsline


5 februarie – 1876: Apare prima revistă română de medicină din Transilvania “Higiena şi şcoala”, editată de Paul Vasici–Ungureanu. 1946: Anglia şi Statele Unite ale Americii recunosc guvernul condus de dr. Petru Groza şi reiau legăturile diplomatice cu România. 2004: România a devenit membră de facto a NATO, toate cele 19 state membre ale NATO ratificând protocolul de aderare. În 1597 moare Paul Miki, călugăr iezuit, unul din cei 26 de martiri din Nagasaki. Finlanda sărbătorește Ziua Runenberg – la această zi se prepară tarta Runenberg – cu rom și migdale, numele provine de la inventatorul acesteia care a propus această mică tartă pentru fiecare dimineață.

Ingrediente:

1 posmag de orz (pâine prăjită de două ori) cu diametrul de aproximativ 12 cm
2 roşii decojite
3 linguri brânză feta sau myzithra, sfărâmată sau rasă
ulei de măsline
piper
oregano

Preparare:

Se stropeşte posmagul cu 5 linguri apă, ca să se înmoaie. Se rad roşiile pe răzătoarea mare. Se aşază peste pâine, deasupra se presară brânză rasă şi oregano şi se stropeşte cu ulei de măsline.
Se garniseşte cu felii de ardei şi rondele de ceapă. Se serveşte cu bere, ouzo sau vin.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*