Plăcinte cu cartofi

Plăcinte cu cartofi


7 februarie – în 1898 Emile Zola este adus în fața Justiției pentru publicarea scrisorii J’Accuse, în care acuză guvernul de anti-semitism – pentru închiderea fără judecată a lui Allfred Dreyfus, acesta a fost condamnat la 22 decembrie 1895 la degradare militară – sentinţă adusă la îndeplinire la 5 ianuarie 1896 în curtea Şcolii militare – şi la deportare pentru muncă silnică în Ile du Diable (insula Diavolului), iar în anul 1899, cu ocazia rejudecării procesului, la 10 ani de închisoare, fiind graţiat la 19 septembrie 1899 de preşedintele Émile Loubet şi reabilitat abia la 12 iulie 1906.

Ingrediente:

750 g cartofi curăţaţi
1 ceapă medie, tocată
1 ou, bătut
2 linguri făină
un vârf de cuţit piper
un vârf praf de copt
1 ceaşcă ulei
1 linguriţă sare

Preparare:

Se rad cartofii şi se storc de zeamă. Într-un vas mare, se amestecă cu restul ingredientelor, mai puţin uleiul.
Se încinge jumătate din ulei. Se pun două-trei linguri din amestecul de cartofi pentru fiecare plăcintă. Cu dosul unei linguri se aplatizează plăcintele, astfel încât sa aibă un diametru de aproximativ 7 cm.
Se prăjesc cam 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Se scurg pe un şervet de hârtie şi se păstrează calde, în cuptor.
Se servesc fierbinţi, cu sos de fructe.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*