Plăcinte cu spanac

Plăcinte cu spanac


16 februarie – În această lună, ziua a şaisprezecea, pomenirea sfinţilor mucenici: Pamfil, Valent, Pavel, Seleuc, Porfiriu, Iulian, Teodul, Ilie, Ieremia, Isaia, Samuil şi Daniil. Aceşti măreţi mucenici, în anul al şaselea al prigoanei lui Diocleţian împotriva creştinilor, au fost aduşi la mucenicie, din multe cetăţi şi din felurite chipuri de viaţă, de meşteşuguri şi de dregătorii, uniţi fiind însă numai prin credinţa lui Hristos.( www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

1 kg faină
1 kg spanac
3 roşii tocate
3 căţei de usturoi zdrobit
65 g mentă verde tocată
250 ml ulei de măsline
20 g drojdie
1/2 lingură zahăr
250 ml apă caldă
50 ml suc de lămâie
3 cepe tocate
un vârf de cuţit boia iute
1 lingură sumac-oţetar mirositor
50 ml lapte
sare, piper

Preparare:

Aluatul: Se face un amestec din făină, puţin ulei de măsline, maia, sare. Maiaua se prepară din 20 g drojdie, omogenizată cu 50 ml apă călduță, 2 linguri de făină și 1 linguriță de zahăr, se lasă să stea 5 minute deoparte, apoi se toarnă peste făină.
Se adaugă apă cât să se obţină un aluat moale, care apoi se acoperă cu folie, se dă la loc cald şi se lasă 100 de minute să crească, nu în cuptor.
Din amestecul rezultat se modelează bile cu diametrul de 5, acestea se frământă puţin şi se întind pe o suprafaţă tapetată cu făină.
Umplutura: Spanacul se pune 1 minut în apă fierbinte să se înmoaie, se stoarce, se mărunţeşte şi se amestecă cu sumacul, ceapa călită şi condimentele. În compoziţia rezultată se adaugă usturoi, mentă, roşii, suc de lămâie şi ulei.
Se amestecă totul bine, apoi, din preparatul rezultat, se ia câte o lingură plină şi se pune pe plăcintele (de aluat necopt) preparate mai înainte. Acestea se îndoaie şi se apasă pe margini ca să nu se desfacă. Semi-lunile asamblate se stropesc cu puţin lapte sărat şi se coc 15 minute la foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*