Rulouri de ou şi susan

Rulouri de ou şi susan


8 februarie – în 1692 un doctor din Salem Village sugerează ca cele 2 fiice ale preotului suferă de boala vrăjitoriei, fapt care a dus la procesul vrăjitoarelor în Salem. În 1856 Barbu Știrbei abolește sclavia, în Țara Românească. 1916: Conform legendei, aflat la Zurich, în cafeneaua „Cabaret Voltaire”, scriitorul Tristan Tzara creează un nou curent de avangardă: dadaismul. În 1828 se naște scriitorul francez, creator al romanului științific de anticipație – Jules Verne. În 1725 moare țarul Petru cel Mare.

Ingrediente:

3 ouă
1 lingură apă
2 linguri susan
1 lingură sos de soia
un vârf de cuţit zahăr
½ ceapă tocată
1 lingură ulei
250 g spanac opărit, tocat
1 felie de şuncă tăiată în 3
sare

Preparare:

Se bat ouăle, fiecare în bol separat cu sare şi puţină apă, apoi se prăjesc în ulei încins, sub formă de omlete subţiri, vor fi 3 omlete. Separat, se călesc seminţele de susan, fără ulei, până se rumenesc. Se amestecă cu sos de soia şi zahăr şi se lasă deoparte.
Ceapa se căleşte la foc mic, până se înmoaie, apoi se amestecă cu spanacul fiert, scurs şi tocat şi se condimentează după gust.
Omletele răcite se aşază pe farfurii peste care se așază cele 2 compoziţii descrise (spanac şi susan).
Şunca se pune în centru, iar omletele se rulează, se împachetează în folie de aluminiu şi se dau deoparte. În final, când toate ingredientele componente s-au răcit, omletele se despachetează şi se taie felii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*