Salată de ridichi cu ghimbir

Salată de ridichi cu ghimbir


23 februarie – pomenirea sfântului sfinţitului mucenic Policarp, episcopul Smirnei – Sfântul Policarp, Episcopul Smirnei, “roditor în toate cele bune” (Col. 1:10), s-a născut în sec. I şi a trăit în Smirna – Asia Mica. A rămas orfan la o vârstă fragedă şi a fost crescut de credincioasa văduvă Calista, sfătuită de un înger. După moartea mamei sale adoptive, Policarp a renunţat la toate bunurile sale şi a început o viaţă castă, îngrijind bolnavii şi infirmii. El se simţea sufleteşte foarte aproape de Sf. Bucolus, Episcopul Smirnei (prăznuit în 6 februarie), care l-a făcut mai întâi diacon, încredinţându-i propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu în biserica, apoi hirotonindu-l în sfânta preoţie. (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

½ kg ridichi, rase
1 rădăcină ghimbir, tăiat felii subţiri
1 roşie, tocată
2 linguriţe suc de lămâie
1 ardei iute verde
frunze proaspete de coriandru
sare

Preparare:

Se sărează ridichile, se pun deoparte 5 minute. Se storc de zeamă. Se adaugă feliile de ghimbir, ardeiul iute şi roşia, frunzele de coriandru şi sucul de lămâie.
Se amestecă bine toate ingredientele.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post, Salate, Salate cu legume.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*