Sos cu tofu și ciuperci

Sos cu tofu și ciuperci


28 februarie – pomenirea preacuviosului părintelui nostru Vasile, cel ce a pătimit împreună cu sfântul Procopiu – Acest cuvios a trăit pe vremea împărăţiei lui Leon Isaurul, luptătorul împotriva sfintelor icoane. Lăsând el lumea şi cele din lume, s-a făcut monah. Şi a petrecut mai întâi în nevoinţă, iar mai târziu văzând în primejdie cinstirea sfintelor icoane, a stat cu hotărâre împotriva sfărâmătorilor de icoane. Pentru aceea a fost prins şi foarte chinuit, fiindcă nu s-a înduplecat cu firea, ci a propovăduit adevărul până la moarte, având ajutător şi pe dumnezeiescul Procopiu. Drept aceea a fost chinuit rău şi apoi băgat în temniţă. După moartea tiranului însă ieşit din temniţă şi iarăşi cu aceeaşi petrecere şi nevoinţă s-a ostenit îndemnând spre dreapta credinţă în multe vremi. Apoi bucurându-se şi mulţumind, se mută către Dumnezeu, pe Care din pruncie L-a dorit. (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

300 g tofu
1 ceapă
un vârf de cuţit piper
1 vârf de cuţit sare
3 căţei de usturoi
1 ceaşcă ulei de măsline
3 linguriţe usturoi zdrobit
1 cană ciuperci
1 ardei iute
3 linguriţe busuioc tocat
3 linguriţe pătrunjel tocat

Preparare:

Se taie ceapa rondele subţiri, se toacă usturoiul şi se feliază ciupercile.
Se încinge ulei şi se căleşte usturoiul, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se amestecă tofu cu usturoiul şi se blendează cu puţină apă. Crema obţinută se pune în tigaie cu ceapa tocată şi ciupercile. Se lasă la foc mic câteva minute până se înmoaie legumele.
Se condimentează cu mirodenii, busuioc, piper, pătrunjel, sare. Se serveşte fierbinte, cu paste.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post, Sosuri.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*