Sos picant thailandez

Sos picant thailandez


27 februarie – pomenirea cuvioşilor părinţilor noştri Asclipiu şi Iacob, care în pace s-au săvârşit – Sfinţii Asclipiu şi Iacob erau asceţi sirieni care au trăit în secolul al V-lea. Informaţii despre aceştia avem de la Teodoret din Cyr. Sfântul Asclipiu a dus o viaţă de înfrânare în satul său natal şi nu-l deranjau vizitele oamenilor. Mulţi dintre ei îl imitau şi îi urmau exemplul, printre care era şi sfântul Iacob. Acesta s-a închis într-o căsuţă lângă satul Nimuza, pe care n-a părăsit-o niciodată şi vorbea cu oamenii printr-o deschizătură în perete, tăiată astfel ca nimeni să nu-l poată vedea. El n-a aprins niciodată vreo lumină sau un foc în căsuţa lui. (www.calendar-ortodox.ro)

Ingrediente:

1 praz
sare
câţiva ardei iuţi
½ căţel de usturoi zdrobit
câteva linguri suc de lămâie sau lime
piper alb
câteva linguriţe sos de soia

Preparare:

Se toacă prazul şi ardeii iuţi apoi se amestecă cu sosul de peşte. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie sau lime. Aceste ingrediente se blendează, iar sosul obţinut se poate garnisi cu pătrunjel verde, fiind deosebit de potrivit pentru mâncăruri crocante, precum mugurii de dovleac sau alte legume „pané”.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post, Sosuri.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*