- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Tamales cu chorizo

Posted By admin On 10 Februarie 2010 @ 12:38 am In Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei | No Comments

10 februarie – 1819: Simon Bolivar este numit preşedinte al Venezuielei şi comandant suprem al armatei revoluţionare. 1904: Împăratul Japoniei a declarat, în mod oficial, război Rusiei, condamnând pretenţiile ruseşti asupra Coreei şi Manciuriei. 1965: Adunarea Generală a ONU alege România ca membru al Consiliului Economic şi Social pentru o perioadă de trei ani. În 1890 se naște prozatorul rus Boris Pasternak, laureat al premiului Nobel. În 1932 moare scriitorul englez Edgar Wallace.

Ingrediente:

200 g cârnați chorizo
1 lingură ulei vegetal
1 ceapă mică, tocată

Pentru aluat:

10 linguri grăsime vegetală sau untură
2 căni făină
½ cană făină de mălai
1 linguriță praf de copt
¼ linguriță pudră ardei cayenne
¼ linguriță chimion
1 linguriță sare
1 cană supă de pui
14 pănușe, înmuiate în apă 30 de minute

Preparare:

Se sotează ceapa tocată în ulei 2 minute, până devine translucentă. Se adaugă cârnații chorizo și se prăjesc până sunt pătrunși în interior. Se scurge totul de ulei.
Pentru aluat: Se omogenizează cu mixerul untura până devine pufoasă. Într-un alt bol se combină ingredientele uscate, gradual se toarnă supa și se mixează până se formează un aluat moale, se adaugă untura și se amestecă. Pănușele se înmoaie în prealabil în apă rece, apoi se usucă. Cu o paletă se ia din aluat și se intinde pe fiecare pănușă, să fie acoperită în întregime, cu excepția marginilor.
Pentru a intinde aluatul într-un strat subțire, se udă paleta și se presează în timpul ungerii. Pentru un strat mai gros se pune puțin mai mult aluat și nu se mai presează tare.
Pe fiecare pănușă, unsă cu aluat, se pun longitudinal bucățele de cârnați chorizo, apoi se rulează. Se așază toate pănușele umplute, închise la un capăt, cu partea descoperită în sus, una lângă alta, într-o oală înaltă, apoi se toarnă apă cât să le acopere. Se fierb 40 de minute, sunt gata atunci când aluatul din interior începe să iasă. După preferințe, acestea se pot prinde și la capătul de sus cu un fir din pănușe sau se pot strânge în formă de săculeț, prins cu fir de pănușă. Se servesc reci sau calde, cu pastă guacamole.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2010/02/tamales-cu-chorizo/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle