Vinete cu usturoi, ulei de măsline şi roşii

Vinete cu usturoi, ulei de măsline şi roşii


11 februarie – 1880: Grecia transformă consulatul în legaţie, recunoscând în acest fel independenţa României. 1929: Ia fiinţă statul Vatican prin acordurile italo-papale de la Lateran. Papa exercită puterea legislativă şi executivă, prin intermediul unui corp de cardinali. Papa Pius al XI-lea semnează cu Mussolini Tratatul de pace de la Lateran prin care statul italian acordă Vaticanului proprietatea exclusivă şi jurisdicţia suverană asupra unui cartier din N-V Romei. Este Ziua internațională a bolnavilor.

Ingrediente:

500 g vinete
200 ml ulei de măsline
7 căţei de usturoi zdrobit
50 g cimbru verde tocat
2 linguri ulei de măsline
3 roşii tăiate felii
sucul de la 1 lămâie
sare de mare, piper alb

Preparare:

Se taie vinetele în 2 pe lungime, se aşază în tavă cu ulei înfierbântat, se ung şi se pudrează cu usturoi, cimbru şi sare. Se acoperă cu folie de plastic şi se coc la foc destul de mare 45 de minute.
După acest interval vinetele se descoperă, se stropesc cu încă puţin ulei şi se coc încă 15 minute, până se rumenesc.
Când sunt gata, se scot pe platou, se stropesc cu suc de lămâie şi se garnisesc cu roşii.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*