Ardei prăjiţi cu brânză

Ardei prăjiţi cu brânză


7 martie –În 1965 – ziua de 7 martie – devine cunoscută în întreaga lume ca Bloody Sunday, un grup de 600 de manifestanți din Selma, Alabama – în marșul lor pentru Drepturile Omului – sunt atacați de poliție cu bastoane și gaze lacrimogene, imagini televizate, terifiante ale atacului brutal au fost prezentate publicului, făcând ocolul Pământului – cu manifestanți plini de sânge – 17 dintre ei fiind spitalizați, de aici și denumirea de Duminica Sângeroasă. Imediat după acest marș, urmează un altul în 9 martie – organizat de Martin Luther King jr. și la scurt timp un al treilea.

Ingrediente:

4 ardei
3 ouă
250 g feta
2 linguri pătrunjel verde tocat
1 ardei iute, fără sâmburi, tocat
3 linguri făină
sare, piper

Preparare:

Se spală ardei şi se usucă, după aceea se crestează pe lungime, fără a separa jumătăţile. Se curăţă de sâmburi, se desfac şi se coc până se rumenesc, apoi se scot pe o farfurie, se lasă să se răcească şi se decojesc.
Separat, se face un amestec din 1-2 ouă bătute, feta, pătrunjel, ardei iute, sare şi piper, după gust.
Ardeii răciţi se umplu cu această compoziţie, se închid înapoi, se dau prin făină, ou bătut cu sare şi în final, din nou prin făină. Se prăjesc 10 minute în ulei de măsline încins, până se rumenesc şi umplutura se întăreşte. Se scurg pe şerveţele de hârtie şi se servesc.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*