Baghete franțuzești

Baghete franțuzești


Ingrediente:

1 ½ ceașcă apă caldă
2 ½ cești făină albă
1 ceașcă făină integrală
1 ½ linguriţă sare
1 ½ linguriță drojdie

Preparare:

Se dizolvă drojdia în apă. Se adaugă sarea şi făina şi se amestecă pentru a obţine un aluat care apoi se aşază pe o suprafaţă cu făină şi se taie în 4. Din fiecare porţie se modelează o bilă care se întinde sub forma de dreptunghi.
Apoi se rulează începând rularea aluatului pe lățimea dreptunghiului și nu pe lungime, sub formă de baghetă. Acestea se acoperă şi se lasă o jumătate de oră la temperatura camerei 40 de minute să mai crească puțin.
Cu un cuțit se crestează deasupra în câteva locuri, pe diagonală, apoi se așază baghetele, fără să se lipească între ele, într-o tavă, pe hârtie pentru copt. Sub această tavă, se pune un vas în care se toarnă apă rece, pentru a nu se usca aluatul în timpul coacerii.

Taguri: , , ,
Categorii: Aluaturi, Pâine şi patiserie, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*