Börek cu cartofi

Börek cu cartofi


22 martie – In 1622 are loc masacrul din Jamestown, când indienii au masacrat 347 englezi, stabiliți în Jamestown-Virginia (SUA). În 1630 – Massachusetts Bay – scoate în afara legii posesia de zaruri, cărți de joc sau table – ca jocuri de noroc cu mize. În 1829 – cele trei mari puteri – Marea Britanie, Franța și Rusia stabilesc granițele Greciei. În 1933 președintele american – Delano Roosevelt – legalizează prin lege comercializarea berii și a vinului. Se naște în 1599 pictorul flamand – Van Dyck, iar în 1934 moare pictorul grec – Theophilos Hatzimihail. În Puerto Rico este Ziua Emancipării – sau Ziua abolirii sclaviei.

Ingrediente:

1 pachet foietaj

Umplutura:

4 cartofi noi, medii
1 ceapă medie, tăiată julien
2 linguri unt
½ linguriță ardei iute, pisat
sare, piper, după gust

Garnisire:

1 gălbenuș
1 linguriță semințe de cernușcă

Preparare:

Se curăță cartofii, se fierb și se pisează. Se sotează ceapa în unt, se omogenizează apoi cu restul ingredientelor și cu piureul de cartofi.
Din foietaj se iau 3 foi suprapuse, care se taie de-a lungul, în fâșii dreptunghiulare înguste de o palmă și lungi, se taie de sus până jos. Compoziția se plasează în partea de sus a dreptughiului foii, se rulează ușor, fără a se apăsa, capetele fiecărui rulou format se înmoaie în apă și se închid apăsând cu degetele.
Într-o tava se pune hârtie de copt, se aranjează rulourile cât să încapă, fără a le înghesui foarte tare pentru a nu se lipi între ele, acestea se ung cu gălbenuș bătut să prindă culoare și luciu, se presară deasupra semințe de cernușcă. Se introduc în cuptorul preîncălzit, se coc 15-20 de minute sau până când prind culoare. Se servesc calde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*