Köfte de cartofi

Köfte de cartofi


Ingrediente:

300 g cartofi fierți
300 g bulgur
1 ceapă albă, medie
2 căței de usturoi, prăjiți
3 linguri pastă de ardei iute
1 linguriță chimion
1 linguriță sare
1 vârf cuțit piper
1 buchețel de pătrunjel, tocat fin

Garnisire:

frunze de salată
2 fire ceapă verde, mărunțite
2 lămâi, tăiate în 4

Preparare:

Se fierb cartofii în coaja și se lasă la rece câteva ore. Se scot din frigider și se decojesc, apoi se prăjesc puțin. Se omogenizează și se prăjește ceapa cu usturoiul, pasta de ardei iute, chimionul, piperul și bulgur. Se amestecă mixtura rezultată cu cartofii, se pisează, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de pătrunjel și se frământă 20 de minute.
Din această compoziție se iau în palmă 3 linguri și se formează chiftele cilindrice. Nu se mai prăjesc.
Pe un platou se face un pat din frunzele de salată, peste care se așază chiftelele, se presară ceapa verde. Se servesc cu lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*