Orez cu fasole verde

Orez cu fasole verde


Ingrediente:

500 g fasole verde, curățată
1 ceapă albă medie, tocată
½ ceașcă orez
½ ceașcă apă
50 ml ulei de măsline extravirgin
1 linguriță sare
1 vârf cuțit piper

Preparare:

Se spală orezul în 3-4 ape. Fasolea se rupe în bucăți de 3 cm. Se sotează ceapa tocată în ulei 3-4 minute, apoi se adaugă fasolea, sare și piper, se gătește la foc mic încă 5 minute.
Folosind o lingură de lemn se face o gaură nu foarte mare în mijlocul fasolei, împingând-o spre marginile cratiței, în mijloc se așază orezul, apoi se acoperă cu fasolea de pe margini. Se toarnă ½ ceașcă cu apă , se pune capac și se fierbe 30 de minute, până se evaporă apa. Se mai poate lăsa puțin pe foc, până se caramelizează orezul, după preferințe.
Se poate servi rece sau cald, lângă preparate din carne de pasăre sau vită.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*