Pâine bazlama

Pâine bazlama


Ingrediente:

4 căni făină
1 ½ cană apă caldă
1 ½ linguriţă drojdie uscată
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare

Preparare:

Sarea şi zahărul se dizolvă în apă. Se adaugă făina cât pentru a obţine un aluat moale. Se frământă cu ulei, se acoperă cu un prosop ud şi se lasă 2-3 ore la temperatura camerei. În acest timp ar trebui să îşi dubleze volumul.
Se taie în 5 porţii din care apoi se modelează bile care iar se acoperă şi se lasă 10 minute deoparte. După aceea se întind în foi subţiri, se învelesc din nou în prosoape ude şi se odihnesc puţin.
Se încinge o tigaie de teflon. Pe ea se aşază câte o porţie de aluat şi se prăjeşte întorcând-o cu paleta ca să nu se ardă.

Taguri: , , , ,
Categorii: Aluaturi, Pâine şi patiserie, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*