Pâine de cartofi

Pâine de cartofi


Ingrediente:

4 cartofi decojiţi tăiaţi în 4
4 căni apă
1 ½ lingură sare
2 linguri drojdie uscată
8 ½ căni făină
1 lingură ulei
1 cană apă

Preparare:

Se înmoaie uleiul, apa şi cartofii, curățați de coajă, se pun în oală cu 1 linguriţă de sare şi se fierb până se înmoaie, apoi se scurg fără a arunca lichidul care va fi necesar ceva mai încolo. Cartofii se zdrobesc şi se amestecă cu 2 căni din apa în care au fiert. Se lasă să se răcească puţin apoi se adaugă drojdia.
După 5 minute se încorporează făina, restul de sare şi unt. Se frământă pe suprafaţă cu făină. Aluatul rezultat se acoperă şi se lasă 2 ore să crească până îşi dublează volumul, după care se frământă iar şi se taie în 15.
Din fiecare porţie se modelează bile care se lasă la temperatura camerei o jumătate de oră să se odihnească. Pâinicile se aşază apoi pe o tavă pe hârtie de pergament cu spaţiu între ele și crestate deasupra și se pun la cuptor. După 5-10 minute se scot, se ung cu unt şi iar se coc 1 oră până se rumenesc frumos şi sună a gol.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Pâine şi patiserie, Reţete de post.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*