Pastă de linte cu bulgur

Pastă de linte cu bulgur


Ingrediente:

1 ceașcă bulgur, spălat și scurs de apă
1 ceașcă linte roșie, spălată și scursă de apă
1 ceapă albă, mare, tăiată julien
½ ceașcă ulei de floarea-soarelui
1 lingură pastă de tomate
2 linguri chimion
zeama de la 1 lămâie
1 linguriță sare
½ ceașcă pătrunjel, tocat fin

Preparare:

Se fierbe lintea în 2 ½ cești cu apă, la foc mic, până se înmoaie. Când aproape s-a evaporat apa se adaugă bulgur, se lasă la foc mic, până se evaporă apa de tot. Se acoperă vasul și se pune deoparte.
Într-un alt vas, de mărime medie, se sotează ceapa în uleiul de floarea-soarelui, se adaugă ingredientele, rând pe rând, exceptând pătrunjelul tocat. Se toarnă tot în acest vas lintea și bulgurul. Se lasă vasul la foc mic, amestecând ocazional, până ce mixtura devine ca un aluat și se desprinde de pe marginile vasului, cca 8-10 minute. Se acoperă vasul și se lasă deoparte, la temperatura încăperii, o oră.
Se incorporează pătrunjelul, omogenizând cu mâinile, se formează bile lunguiețe în palme. Se pot păstra la frigider. Se servesc cu frunze de salată verde.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*