Pastă de măsline

Pastă de măsline


23 martie – În 1821 – are loc bătălia de la Kalamata, din Grecia, care marchează căderea orașului – în Războiul de Independență al Greciei. În 1889 este fondată Comunitatea musulmană Ahmadiyya – din nordul Indiei – de către Mirza Ghulam Ahmad. În 1896 Legea Raines intră în legislatura New York, restricționând vânzarea în zilele de sâmbătă de alcool – hotelurilor. În 1919, la Milano, Mussolini fondează mișcarea fascistă. În 1881 se naște scriitorul francez, laureat al Premiului Nobel, Roger Martin du Gard. În 1960 moare gânditorul islamic turc – Said Nursi. Este ziua națională în Pakistan.

Ingrediente:

300 g măsline negre
100 g unt
2 cepe albe, medii
zeama de la 1 lămâie
3 linguri ulei de măsline, extravirgin
5 căței de usturoi, zdrobiți
3 linguri oregano
2 lingurițe boia

Preparare:

Li se îndepărtează sâmburii măslinelor, apoi se dau împreună cu ceapa și usturoiul prin mașina de tocat, de 2 ori. Se freacă untul, apoi se amestecă cu pasta de măsline și restul ingredientelor.
Pasta rezultată se unge pe feliuțe de pâine subțiri.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*