Pateuri cu linte și bulgur

Pateuri cu linte și bulgur


11 martie – 1851: Inaugurarea operei Rigoletto, de Giuseppe Verdi, la Teatrul La Fenice, din Veneţia, Italia , iar în 1867 are loc premiera operei Don Carlos de Giuseppe Verdi, la Opera din Paris. În 1990 dictatorul chilian Pinochet renunță la funcțiile deținute în stat, în 2000 – Ricardo Escobar preia funcția de președinte al Republicii Chile.. În 2003 se fondează la Haga – Curtea Penală Internațională. Se naște în 1891 Ion Pillat, poet român. Este ziua europeană a victimelor terorismului.

Ingrediente:

1 ceașcă bulgur, spalată și scursă
1 ceașcă linte roșie, spalată și scursă
½ ceașcă ulei de floarea soarelui
1 ceapă mare, tocată
1 lingură pastă de tomate
2 linguri de chimion
zeama de la 1 lămâie
1 linguriță sare
½ ceașcă pătrunjel tocat fin

Preparare:

Se gătește lintea cu 2 ½ cești apă, la foc mic. Dacă a mai rămas apă în vas, se pune bulgur, se amestecă cu lintea și se lasă la foc mic până se evaporă apa. Se acoperă vasul și se pune deoparte.
Într-un alt vas, de mărime medie, se sotează ceapa în ulei și se adaugă restul ingredientelor, cu excepția pătrunjelului. Se gătește, la foc mic 10 minute, până ce compoziția devine pastă. Se adaugă pătrunjelul și se amestecă.
Din compoziție se formează chiftele lunguiețe care se așază circular, pe un platou, deasupra se presară pătrunjel. Se servește cu pita.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*