Pui cu sos tikka masala

Pui cu sos tikka masala


15 martie – În 1493 Cristofor Columb se reîntoarce în Spania, după prima sa călătorie în Americi. În 1892 a fost patentată prima scară rulantă de către Jesse W. Reno din New York , iar în 1899 a avut loc premiera piesei istorice “Cezar şi Cleopatra”, de George Bernard Shaw. Moare asasinat Iuliu Cezar, în anul 44 î. H. Este Ziua Națională a Ungariei.

Ingrediente:

1 lămâie
4 căţei de usturoi
1 lingură sos de tomate
sare
un vârf de cuţit curry
4 linguri smântână
1 ceaşcă apă
3 linguri unt
3 linguri nuci caju
1 lingură garam masala
400 g ceapă
400 g carne de pui

Preparare:

Se taie puiul în bucăţi mici şi se marinează 2 ore în amestec de suc de lămâie si usturoi zdrobit.
Se adaugă iaurt, garam masala, sare şi şofran. Se pune amestecul pe grătar, până când bucăţile de carne se rumenesc.
Se prepară sosul din ceapa tocată şi usturoi. Cu mixerul, se amestecă cu nucile caju şi se obţine o pastă. Se adaugă sosul de tomate, untul, curry şi o ceaşcă cu apă. Se fierbe totul, până ce apa se evaporă şi se obţine un sos de consistent.
Se amestecă acest sos cu carnea friptă pe grătar şi smântâna şi se fierbe totul, câteva minute, la foc mic. Se poate servi cu orez, sau alte garnituri.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*