Salată de fasole, de post

Salată de fasole, de post


Ingrediente:

2 cești de fasole boabe tărcată
2 roșii mari, proaspete
2 cepe albe, medii, tăiate julien
3 căței de usturoi, feliați
2 ardei verzi, fără semințe
2 morcovi, tăiați rondele
½ ceașcă ulei de măsline
1 linguriță de zahăr
2 cești cu apă fierbinte
½ buchețel pătrunjel proaspăt
sare, după gust

Preparare:

Se înmoaie fasolea boabe peste noapte, apoi se fierbe cca 2 ore, să nu se sfarme. Separat, se înfierbântă uleiul și se călesc ceapa, usturoiul și ardeii verzi, mărunțiți, amestecând 5 minute. Se adaugă peste ceapa morcovii, se lasă până devin moi, apoi se toarnă roșiile, tăiate cubulețe. În prealabil roșile se decojesc ușor, după ce se opăresc.
Se adaugă fasolea boabe, se amestecă 5 minute, se asezonează cu sare și zahăr, după gust. Se toarnă apă fierbinte și se lasă la foc mic 30 de minute.
Se garnisește cu pătrunjel tocat fin și feliuțe de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete de post, Salate, Salate cu legume.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*