Salată de orez şi broccoli

Salată de orez şi broccoli


5 martie – În 1770 are loc Masacrul din Boston, unde 5 americani, printre care un bărbat de culoare și un copil, sunt uciși de trupele britanice, un eveniment ce va contribui la izbucnirea Războiului de Independență, 5 ani mai târziu. Opera Mefistofele a lui Arrigo Boito are premiera la Milano, în 1868. În 1933, anul Marii Depresiuni, președintele Franklin D. Roosevelt declară ziua de 5 martie – drept Ziua Bancară, închizând toate băncile și înghețând toate tranzacțiile financiare. În 1815 moare inovatorul austriac al terapiei prin hipnoza – Franz Mesmer. Este Ziua Mondială a Eficienței Energetice.

Ingrediente:

2 cepe mici, tocate
1-2 căţei de usturoi, tocat
un vârf de cuţit piper
1-2 căni broccoli
1 legătură praz sau ceapă verde
1-2 căni orez cu bob lung
un vârf de cuţit curry
3 roşii, tăiate
3-4 căni apă

Preparare:

Într-o tigaie, se fierbe usturoiul şi ceapa, timp de 5 minute. Se amestecă până când ceapa se înmoaie, apoi se pune orezul, 2 căni cu apă, piper şi curry. Se fierbe 45 de minute, la foc mic, cu capac, amestecând mereu. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească câteva minute, fără să se amestece.
Se taie broccoli şi se fierbe câteva minute. Se scurge şi se amestecă cu orezul, prazul şi roşiile. Ingredientele trebuie combinate uşor, ca să nu se strivească.
La sfârşit, se adaugă un sos care se poate prepara dintr-o lingură de apă, 1 lingură sos de soia şi 1 lingură de oţet.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*