Salată orientală

Salată orientală


12 martie – în 1622 – Ignațiu de Loyola, fondatorul ordinului iezuit este canonizat de biserica catolică. În 1933, Franklin Roosevelt se adresează pentru prima dată națiunii americane ca președinte al SUA. În 1914 – Constantin Brâncuși are prima sa expoziție în afara granițelor, la New York. În 1994 Biserica anglicană acceptă după sute de ani și femeie-preot. Se naște în 1876 Mustafa Kemal Ataturk – primul președinte turc. În 1965 moare unul dintre cei mai mari critici literari români – George Călinescu.

Ingrediente:

3 roşii
2 castraveţi
3 cartofi
1 fir ceapă verde, tocată fin
1 ardei gras
6 sardele
½ linguriţă zahăr
½ linguriţă oţet
mărar verde, mărunţit
ulei

Preparare:

Se spală sardelele, se curăţă de oase şi se taie bucăţi mici; cartofii se fierb în coajă, se curăţă apoi şi se feliază; se taie roşiile rondele; ardeii se taie fâşii fine, castraveţii se curăţă şi se taie rondele fine. Se amestecă toate acestea într-o salatieră, la care se adaugă ceapa verde şi mărarul.
Se prepară un sos din ulei, oţet, zahăr şi puţină apă care se toarnă peste salată, se omogenizează şi se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu peşte.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*