Salată uşoară, de post

Salată uşoară, de post


Ingrediente:

500 g cartofi
1 ceapă mare
Roșii cherry
Măsline negre
1 castravete crud
Pătrunjel proaspăt
½ salată verde

Vinegreta:

1 lingură muștar
50 ml ulei de măsline
1 lingură pastă de susan
Sare, piper,
1 lingură sos de soia
Puțin oțet balsamic

Preparare:

Se fierb cartofii în coajă, apoi se taie rondele sau cuburi. Roșiile se taie în 2, ceapa și castravetele rondele, măslinelor li se înlătură sâmburii, pătrunjelul se mărunțește, iar frunzele de salată, spălate în prealabil și scurse de apă, se rulează câteva și se taie mărunt. Se amestecă toate și se asezonează cu sare, piper, eventual semințe de chimen.
Separat se prepară vinegreta – se amestecă muștarul cu uleiul – gradual, apoi se adaugă pasta de susan, sosul de soia, oțet, sare și piper. Se toarnă peste celelalte.

Salata usoara de post (3 fotografii)
8 Martie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete cu poze, Reţete de post, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*