Supă de spanac cu carne

Supă de spanac cu carne


29 martie – În 1971, în urma Masacrului My Lai (16 martie 1968, Războiul din Vietnam) – locotenentul William Calley – este declarat criminal de război și condamnat pentru crimele cu premeditare, soldate cu decesele a peste 104 vietnamezi, copii, bătrâni. Procesul s-a deschis cu declarația acestuia care suna așa: “Mi s-a ordonat să intru acolo și să distrug inamicul, asta a fost misiunea zilei, bineînțeles ca nu am stat să mă gândesc în termeni de bărbați-copii-femei – toți erau clasificați drept inamic. Am crezut și atunci, cred și acum că am îndeplinit un ordin, fără ezitare” – fiind trimis în detenție pe viață. Foarte mulți americani s-au simțit jigniți de sentința lui Calley – guvernatorul Georgiei, Jimmy Carter, instituind de îndată Ziua luptei soldatului american – cerând în același timp locuitorilor Georgiei – să conducă timp de o săptămână cu farurile aprinse. 79% dintre americani au dezaprobat verdictul primit de acesta.

Ingrediente:

3 cești de spanac, tocat
2 cești apă
½ ceașcă orez
4 linguri pastă de tomate
1 ceapă albă, mică
50 g carne tocată
sare, piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa și se călește împreună cu carnea în unt, dacă este grasă carnea atunci se călește în ulei. Se adaugă pasta de tomate și 2 cești cu apă, se lasă să fiarbă. Orezul se clătește în 3 ape, apoi se pune în supă, se fierbe până se umflă orezul. Se toarnă spanacul tocat, la 5 minute după ce a fost introdus orezul, și se pune capac vasului. Se mai completează cu apă caldă. Se gustă de sare și piper. După ce a dat în clocot se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*