Bame cu viţel la cuptor

Bame cu viţel la cuptor


18 aprilie – 1946: Liga Naţiunilor se dizolvă fiind înlocuită de ONU. Organizația utilizează 6 limbi oficiale: araba, chineza, engleza, franceza, rusa şi spaniola. Aproape toate reuniunile oficiale sunt traduse simultan în aceste limbi. Aproape toate documentele pe suport hârtie sau “on-line” , sunt traduse în aceste şase limbi. În funcţie de anumite circumstanţe, unele conferinţe şi documente de lucru sunt traduse doar în engleză, franceză sau spaniolă. Drepturile omului au fost motivul principal pentru crearea Naţiunilor Unite. Atrocităţile celui de- al Doilea Război Mondial şi genocidurile au determinat ca noua organizaţie să prevină tragedii similare in viitor. Un prim obiectiv a fost acela de a crea un cadru legal pentru a lua in considerare si a lua hotărâri asupra violărilor drepturilor omului.

Ingrediente:

1 kg coaste de viţel
150 g roşii, tocate
1 ceapă albă, tocată
4 linguri pătrunjel verde tocat
½ linguriţă chili pudră
sare, după gust

Pentru bame:

300 g bame
1 ceapă albă
1 vârf de cuţit tarhon
½ linguriţă oregano uscat, zdrobit
½ linguriţă fulgi de usturoi
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se desprinde carnea de pe coaste şi se taie cuburi, apoi se căleşte în ulei încins, alături de ceapă. Când încep să se rumenească, se condimentează cu sare şi chili, se acoperă cu apă şi se fierbe la foc mic, timp de 50 minute, până se pătrunde carnea. Se adaugă roşiile, pătrunjelul tocat şi se mai fierbe totul încă o jumătate de oră.
În acest timp, bamele se taie bucăţi mici şi se fierb într-o cratiţă cu apă sărată timp de un sfert de oră. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte şi se condimentează cu sare, piper, oregano, usturoi şi tarhon. Se curg bamele de apă şi se incorporează în amestecul de ceapă.
Tocana de viţel se aşază într-o cratiţă, deasupra se toarnă sosul de bame cu ceapă şi se bagă la cuptorul încins în prealabil. După 5 minute, preparatul se scoate din cuptor şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*