Chiftele de cartofi cu prune

Chiftele de cartofi cu prune


15 aprilie – în 1889 moare Părintele Damien (Sfântul Damien al Molokai – Hawaii) la 49 de ani – a fost un preot catolic belgian, recunoscut pentru acțiunile sale misionare în rândul bolnavilor de lepră (boala Hansen). După 16 ani de suport fizic, spiritual, emoțional al coloniei de leproși, a contactat boala, din cauza căreia a murit. A fost beatificat de Papa Ioan Paul al-II-lea, pe 4 iunie, 1995. Enciclopedia catolică îl numește Apostolul leproșilor – dar oriunde în lume e cunoscut ca preotul acestora.

Ingrediente:

1 kg cartofi
20 prune, fără sâmburi
400 ml ulei
2 ouă bătute
200 g făină
200 g grâu spart
250 g pesmet
2 linguri zahăr
sare, după gust

Preparare:

Se fierbe apă într-o oală, se sărează şi se pun cartofii la fiert, în coajă. Cam după 20 minute, aceştia se scot, se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se zdrobesc. Se combină cu uleiul, grâul spart, făina şi ouăle bătute, se frământă bine compoziţia şi se păstrează deoparte. Separat, se amestecă pesmetul cu zahărul.
Se pune o oală cu apă la fiert. Din aluatul de cartofi se modelează bile rotunde în care se îmbracă prunele şi se cufundă apoi în apă fierbinte iar când se ridică la suprafaţa, sunt gata şi se scot pe un platou, se rulează prin pesmetul îndulcit şi se servesc fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*