Ciorbă de miel cu măcriş

Ciorbă de miel cu măcriş


Ingrediente:

500 g carne de miel, de preferinţă piept
4 L apă
1 ceapă
1 morcov mare
1 pătrunjel rădăcină
½ rădăcină de ţelină
200 g smântână
200 g măcriş
50 g orez
Tarhon proaspăt
sare

Preparare:

Ceapa şi zarzavaturile, tăiate mărunt se călesc în puţin ulei. Carnea se opăreşte şi se curăţă de pieliţe, apoi se taie mărunt şi se pune peste zarzavaturi în oală, se mai călesc împreună 2 minute. Se adaugă apă se pune un praf de sare sau după gust. Se fierbe aproximativ 1 ½ ore sau până este fiartă carnea. Orezul se spală, măcrişul se spală, se rupe de codiţe şi se taie mărunt, apoi se adaugă în oala cu apă şi carne. Dacă este prea groasă ciorba se mai completează cu apă şi sare. Când este fiert orezul se adaugă smântâna omogenizată în prealabil cu apă rece, împreună cu tarhonul tocat. Se dă în clocot şi se serveşte caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Reţeta zilei, Reţete de Paşti, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*